fbpx
Lifestyle Tylko TU

Przepis na kabanosy w cieście francuskim – szybko, prosto, smacznie.

Zaskoczyli Cię znajomi? Nie masz czym uraczyć swoich gości? Już przychodzimy z pomocą! Wystarczą zaledwie trzy produkty, aby wyczarować coś , co zaskoczy wszystkich swoją prostotą i smakiem.

Gwarantujemy, że od dziś to danie będzie królować na każdej  Waszej domówce. 

Ps. Idealnym dodatkiem do paluchów francuskich będzie sos czosnkowy! 

Potrzebne składniki:

  • jedno opakowanie ciasta francuskiego
  • passata pomidorowa 
  • Kujawska bazylia SN
  • Kujawskie oregano SN
  • Prowansalskie wspomnienia SN
  • pieprz czarny mielony SN
  • sól himalajska SN 
  • jedno opakowanie kabanosów
  • jedna mała papryka czerwona
  • jedno jajko
  • pieprz czerwony cały do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Passtę pomidorową wymieszaj z przyprawami.

2. Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj wcześniej przygotowaną passatą ,a następnie ciasto pokrój w podłużne prostokąty.

3. Pokrojonym wcześniej ciastem owiń kabanosy z papryką pokrojoną w paseczki.

4. Paluchy posmaruj roztrzepanym jajkiem, wg. uznania możesz posypać je także Prowansalskimi wspomnieniami.

5. Tak przygotowane paluchy z ciasta francuskiego włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni.

6. Piecz przez około 20 minut.

Gotowe! Życzymy smacznego! 

Polecamy

Miejsce konstruktywnej dyskusji